Автор
Теодор Муховски

Защо ли: Японските власти строят ограда срещу туристите

Туризмът в някои градове започва да придобива все по-мащабни размери. За да се ограничат тълпите, някои градове и държави въведоха специални мерки. Така например Венеция - градът, който се слави с огромна посещаемост, въведе входна такса от 5 евро за абсолютно всички туристи, влизащи в града. Това ограничение има за цел да намали притока на хора и да съхрани местата, които са в списъка със Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Венеция
Венеция

След тази новина стана ясно, че в страната на изгряващото слънце - Япония, строят огромна ограда, която има за цел да ограничи панорамната гледка към планинската верига Фуджи. Оградата се строи в град Фуджикавагучико пред магазин от популярната местна верига Lawson. Паркингът му и районът около него привличат туристите, които искат да уловят в една снимка два от символите на Япония - Фуджи и Lawson.

планината Фуджи
планината Фуджи

"Много е жалко, че трябва да правим това заради туристите, които не знаят да спазват правила", разкриват от общината на града. Те допълват, че туристите не спазват законите за движение и оставят след себе си боклуци.

Япония
Япония

Предвижда се оградата да е с височина 2 и половина метра и да е с дължина 20 метра. Тя ще се стреми да защити и разположената наблизо дентална клиника. Често туристите ползват паркинга ѝ без да имат позволение за това, а някои дори са се изкачвали на покрива ѝ, за да снимат гледката.

След отминалата пандемия от Ковид, Япония преживява истински туристически бум. През март тази година беше регистриран нов рекорд - 3 милиона туристи за месец.

Живот като на кино: 8 неща в Япония, които ще ви оставят без думи
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Теодор Муховски

Живот като на кино: 8 неща в Япония, които ще ви оставят без думи

Автор Теодор Муховски