Автор
Веселина Петрова

Разпитват Жерар Депардийо по обвинение в сексуално насилие

Френският актьор Жерар Депардийо е бил задържан от полицията тази сутрин, за да бъде разпитан по обвинения в сексуално насилие над две жени. Той е отведен в полицейски участък в Париж, след като е получил обвинение за сексуално насилие.

Според съобщение на Агенцията Франс прес, френската полиция е призовала на разпит Депардийо по подозрения за сексуално посегателство срещу две жени.

Предполага се, че актьорът е нападнал първата жена по време на снимките на филма "The Green Shutters през 2021 година. Втората дама твърди, че е била жертва на неговите неуместни действия по време на снимките на филма от 2015 година Le magician et le Siamois.

Тези обвинения се появяват на фона на вече повдигнатото обвинение за изнасилване, повдигнато срещу актьора, и множеството твърдения за сексуални посегателства от страна на повече от 10 жени.

View post on Instagram
 

Това не е първият път, когато името на Жерар Депардийо е свързано с обвинения от подобен характер. През 2020 година актрисата Шарлот Арнолд го обвини в изнасилване, а друга актриса, Хелен Дарас, подаде жалба за сексуално посегателство през миналата година. Досъдебното производство в тези случаи, обаче, е прекратено поради изтекла давност.

Ситуацията около Жерар Депардийо поражда сериозни въпроси относно сексуалното насилие и злоупотребата с властта в различни сфери на обществото, включително и в развлекателната индустрия, пише Днес.